Krajem listopada 2022. godine organiziran je Erasmus+ info dan namijenjen studentima svih smjerova Veleučilišta u Virovitici te nekolicini zainteresiranih djelatnika učilišta. Prilikom navedenog događaja studenti su imali prilike čuti konkretna iskustva svojih kolega studenata koji su koristili mobilnost i koji su trenutno na mobilnosti. Tako je svoje slikovito švedsko iskustvo prezentirala Klara Tomljenović, studentica Menadžmenta ruralnog turizma, dok su se on-line iz Poljske javili Anja Đukić i Zoran Rašetić, studenti Informatičkog menadžmenta, a iz Španjolske se javila Helena Jerbić, studentica Računarstva.

Kroz opisivanje svoga Erasmus+ iskustva, navedeni studenti su ispričali svoje dojmove, proceduru prijave, načine pronalaska smještaja i brojne druge detalje koje su ih potaknuli i motivirali na odlazak u inozemstvo. Pritom su dali korisne savjete, naveli pogodnosti Erasmus+ programa te istaknuli kako im je ovo bilo izuzetno pozitivno životno iskustvo koje je utjecalo na njihov osobni razvoj, uz preporuku svim prisutnima da se usude iskoristiti ovu mogućnost koja im se pruža za vrijeme studiranja. Sva navedena izlaganja u sebi su sadržavala informacije koje su se tražile kao odgovor na kvizu kojega su studenti odigrali na kraju ovoga događaja, za što su bili nagrađeni raznim Erasmus+ promotivnim materijalima. Naravno, i svi ostali studenti bili su nagrađeni za svoj dolazak tako što su odigrali tombolu prilikom koje su osvojili zanimljive nagrade.

S obzirom na veliki odaziv i studentski entuzijazam, Erasmus koordinatorica Veleučilišta u Virovitici može istaknuti zadovoljstvo iskazanim interesom za mogućnosti koje pruža Erasmus+ program, kao i izraziti nadu za novim budućim mobilnostima koje su zainteresirani studenti već najavili.

Više informacija o samom Erasmus+ programu mobilnosti možete pronaći na novouređenim web stranicama učilišta https://vuv.hr/erasmus/ te kod Erasmus koordinatorice (Danijela Vakanjac, mag.oec., v.pred., kabinet 2-13, erasmus@vuv.hr, 033/492-251).

Erasmus koordinatorica

Danijela Vakanjac