Erasmus+ obogaćuje živote i širi vidike

Erasmus+ predstavlja najveći program Europske unije za područje obrazovanja i osposobljavanja, mladih i sporta, te već punih 35 godina obogaćuje živote i širi vidike milijunima građana svih generacija.

Prvotno je nastao  kao program studentske razmjene te je u međuvremenu narastao u program za sve generacije u čije se aktivnosti mogu uključiti brojne organizacije iz raznih područja.

Cilj programa je cjeloživotnim učenjem podupirati obrazovni, profesionalni i osobni razvoj pojedinaca u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta u Europi i šire, pridonoseći time održivom rastu, kvaliteti radnih mjesta, socijalnoj koheziji, poticanju inovacija te jačanju europskog identiteta i aktivnoga građanstva.

U novom programskom razdoblju 2021.-2027. Erasmus+ je usmjeren stvaranju jednakih mogućnosti za sve u svrhu boljeg obrazovanja i uključivijeg društva te održivi razvoj u skladu s očuvanjem okoliša i ukorak s digitalnim tehnologijama, bazirajući se na osmišljavanje inovativnih rješenja za izazove današnjice te stjecanje vještina budućnosti.

U okviru Erasmus+ programa Veleučilište u Virovitici provodi mobilnosti studenata i zaposlenika kroz Ključnu aktivnost 1 – Mobilnost u svrhu učenja za pojedince, i to dvije vrste projekata:

  • KA131 – suradnja s programskim zemljama(zemlje Europske unije + Island, Lihtenštajn, Norveška, Sjeverna Makedonija, Srbija i Turska)
  • KA171 – suradnja s partnerskim zemljama (sve ostale zemlje svijeta)

Više informacija o ostalim aktivnostima u okviru Erasmus+ programa mogu se pronaći u Programskom vodiču te na mrežnim stranicama Agencije za mobilnost i programe EUEuropske komisije, a za sva dodatna pitanja obratite se Erasmus koordinatoru veleučilišta u ured 2-13 ili na mail erasmus@vuv.hr.