U okviru Erasmus+ programa međunarodne mobilnosti u razdoblju od 6. do 10.6.2022. godine asistentice Nikolina Pleša Puljić, mag.oec. i Martina Kovačević, mag.oec. boravile su na partnerskoj instituciji Sveučilišta u Mostaru, u Bosni i Hercegovini.

Ovaj događaj u organizaciji Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Mostaru okupio je 30 sudionika partnerskih sveučilišta iz Španjolske, Austrije, Rumunjske, Češke, Mađarske, Poljske, Njemačke i Hrvatske. Tijekom cijelog tjedna sudionici su se imali priliku upoznati sa svim sastavnicama Sveučilišta u Mostaru, krenuvši od posjeta Medicinskom fakultetu, zatim Filozofskom fakultetu na kojem su održane prezentacije na temu COVID-19, prezentacije partnerskih Sveučilišta, kao i prezentacija Ureda za podršku studentima s invaliditetom te Centra za informacijske tehnologije Sveučilišta u Mostaru. Nakon radnoga dijela dana bio je organiziran posjet  i Smart kampusu Sveučilišta, Sveučilišnoj televiziji i medijskom centru, te Tvornici učenja na Fakultetu strojarstva, računarstva i elektrotehnike. Osim navedenog, sudionici su posjetili i Akademiju likovnih umjetnosti u Širokome Brijegu na kojoj su imali priliku poslušati online predavanje koje je održala gđa. Elena Eyngorn s Technische Universität iz Berlina na temu Kako napisati uspješan projektni prijedlog za Erasmus+ i Horizon projekte? Četvrti radni dan proveden je na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti u Rodoču, gdje je prof. Irene Zavrl sa Sveučilišta primijenjenih znanosti Burgenland, Austrija, voditeljica konzorcija doktorskih studija, predstavila Međunarodni združeni interdisciplinarni poslijediplomski studij Međunarodnih ekonomskih odnosa i menadžmenta i Edukacijskih i komunikacijskih znanosti.

Pored svega navedenog, svrha mobilnosti očitovala se u stjecanju novih znanja, usavršavanju stranog jezika i u konačnici sklapanju novih partnerskih ugovora. Ovaj događaj pokazao se kao jedinstvena prilika za promociju našeg Veleučilišta drugim europskim partnerima, a samim time i jačanje partnerstva i širenje međunarodnih mreža suradnje visokoga obrazovanja.

Više o samoj mobilnosti i osobnim dojmovima može se pronaći na poveznici https://vuv.hr/erasmus/ u kategoriji ”Iskustva”.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Danijela Vakanjac, Erasmus+ koordinator