U razdoblju od 1.10. do 2.10.2024. godine nastavno osoblje i studenti Veleučilišta u Virovitici imali su priliku sudjelovati na međunarodnoj znanstveno-stručnoj konferenciji ReECON 2024 koja se je, četvrti puta po redu, održala u Biogradu na Moru. Konferencija je održana u suorganizaciji Veleučilišta u Virovitici i Veleučilišta Baltazar Zaprešić te pod pokroviteljstvom Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Cilj ovogodišnje ReECON konferencije bio je okupiti stručnjake, inovativne tvrtke, akademsku zajednicu i javni sektor s ciljem razmjena ideja i donošenja zaključaka o izazovima današnjeg poslovanja u kontekstu digitalne transformacije, primjene koncepta održivosti i sve značajnije uloge umjetne inteligencije.

Tijekom prvog dana konferencije, nakon uvodnih govora i pozdrava, sudionici su imali priliku poslušati plenarno predavanje na temu „Implementacija ESG standarda, digitalnih tehnologija i AI – iskustva iz prakse”, a koje je održala Perica Miović Petronio, glavna pravna savjetnica i potpredsjednica za integritet poslovanja u Infobip d.o.o.

Drugi dan konferencije posvećen je prezentaciji znanstvenih i stručnih radova iz područja održivog razvoja i zaštite okoliša, ruralnog turizma, primjene digitalnih tehnologija u poslovanju, kulture, poduzetništva, menadžmenta, marketinga i obrazovanja. Konferencija je zaključena promocijom knjige „Počela gastronomije“, autora prof. dr. sc. Drage Ružića i izv. prof. dr. sc. Ivana Ružića.

Radovi s ove konferencije mogu se pronaći u časopisu „ET2eR – ekonomija, turizam, telekomunikacije i računarstvo“ (ET2eR-Economics, Tourism, Telecommunications and Computer Science) i časopisu Folia Oeconomica Stetinensia (FOS).

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Veleučilište u Virovitici