U okviru Dana karijera organiziranog od strane Veleučilišta u Virovitici u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, održano je i tematsko predavanje o mogućnostima koje studentima pruža Erasmus+ program mobilnosti tijekom studiranja, nastavno na dosadašnju uspješnu suradnju centara Veleučilišta – Centra za karijere i Centra za međunarodnu suradnju.

Tom prilikom nazočnim gostima, studentima i osoblju učilišta, kao i prisutnim poslodavcima, opisan je nastanak programa Erasmus+, koristi za pojedince i ustanove te sudjelovanje Veleučilišta u Virovitici u navedenom programu. Poseban naglasak stavljen je na bivšim studentima koji su sudjelovali u međunarodnim aktivnostima, bilo kroz Erasmus+ mobilnost, bilo kroz Business Week ili Ljetnu školu, a kojima je takva aktivnost značajno doprinijela na tržištu rada po završetku studija.

Također, pojašnjen je i postupak prijave na natječaj za dobivanje financijske potpore na veleučilištu, ali i još jedna mogućnost koju Erasmus+ program pruža – razmjena za mlade poduzetnike (business exchange). Naposljetku, održana je i kratka provjera znanja kroz nagradni kviz, za što su najbolji natjecatelji nagrađeni promotivnim materijalima.

Održana prezentacija sa svim pripadajućim informacijama dostupna je na poveznici, a za sve ostale informacije možete se obratiti Erasmus+ koordinatorici Danijeli Vakanjac, kabinet 2-13, erasmus@vuv.hr, 033/492-251, ili pronaći na web stranici učilišta https://vuv.hr/erasmus/.

I za kraj, poruka potencijalnim sudionicima: Erasmus+ obogaćuje živote i širi vidike!

Veleučilište u Virovitici