U okviru Erasmus+ programa međunarodne mobilnosti u razdoblju od 15. do 19.svibnja 2023. godine nastavnice Danijela Vakanjac, mag.oec., v.pred. i Maja Resner, prof., pred., sudjelovale su na International Weeku na Instituto Politécnico do Cávado e do Ave (IPCA) u Portugalu, pored ukupno 40 sudionika s 26 institucija iz 14 različitih zemalja.

Ovaj International Week obogatio je međunarodno i interkulturalno iskustvo učenja raznim sudionicima, kao i brojne prilike za raspravu i razmjenu iskustava, u okviru čega su održane brojne radionice, prezentacije i interaktivne grupne sesije s ciljem jačanja međunarodne suradnje, poticanja razmjene znanja, dobrih praksi i iskustava.

Sudionici su donijeli tradicionalne delicije tipične za vlastitu zemlju kako bi svi međusobno uz šalicu kave imali priliku razmijeniti dojmove i upoznati okuse iz različitih dijelova svijeta i kultura. Također, održan je i ‘Marketplace‘, događaj koji uključuje predstavljanje vlastite institucije uz priliku za širenje informacija o akademskoj ponudi instituciji domaćinu, njihovim studentima te ostalim sudionicima, kao i razmjenu kontakata i dogovora o mogućnostima za potencijalnu buduću suradnju. Ujedno, predstavljena je naša zemlja, grad i Veleučilište zajedno s načinima, sadržajima i uvjetima studiranja u našoj okolini. (Fotografija: IPCA)

Veleučilište u Virovitici