U četvrtak, 17.studenog 2022. godine u predstavništvu tvrtke Libelle – Data Mir d.o.o. u Lipiku, potpisan je sporazum o suradnji između tvrtke Libelle – Dana Mir i Veleučilišta u Virovitici.

Sporazum je potpisan od strane gospodina Hans-Joachim Krugera, člana uprave i jednog od suvlasnika tvrtke Libelle AG a u ime dekana Veleučilišta u Virovitici doc.dr.sc. Dejana Tubića, prof.v.š. potpisivanju su nazočili prodekan za poslovanje i financije dr.sc. Damir Ribić, prof.v.š., i prodekan za razvoj Rikard Bakan, mag.oec.,v.pred.

Značajan broj alumni studenata Veleučilišta u Virovitici, nakon završetka studija pronašli su posao u tvrtki Libelle AG, što je bio i povod pokretanju suradnje. Uz bivše studente, u tvrtki Libelle radi i određeni broj sadašnjih studenata Veleučilišta, većinom putem studentskih ugovora.

Vlasnici tvrtke izuzetno su zadovoljni njihovim radom i stečenim znanjima te su potpisivanjem formalnog ugovora o suradnji željeli podići razinu suradnje s Veleučilištem, kroz obavljanje stručne prakse studenata Veleučilišta u nekim od njihovih predstavništava koja imaju u Njemačkoj, Francuskoj i SAD-u, stipendiranju studenata, job shadowingu, razmjeni znanja i još brojnim drugim područjima zajedničkog interesa. Ovim sporazumom otvorena je mogućnost za sve studente Veleučilišta da odrade stručnu praksu putem ERASMUS programa u nekoj od zemalja gdje tvrtka Libelle ima svoja predstavništva, a ukoliko obje strane budu zadovoljne otvorena je mogućnost i trajnog zapošljavanja odmah po završetku studija.

Veleučilište u Virovitici