U četvrtak, 29. rujna 2022. godine u Veleučilištu u Virovitici održana je radionica PoY kojoj je moderatorica bila dr.sc. Anita Prelas Kovačević, a u organizaciji Centra za cjeloživotno obrazovanje.

Na radionici su sudjelovali zaposlenici Veleučilišta, a cilj radionice je bio poticanje razmjene mišljenja, kreativnosti, razvoja i transformacije pojedinca.

Cjeloživotno učenje odnosi se na “svaku aktivnost učenja tijekom cijeloga života radi unaprjeđenja znanja, vještina i kompetencija u okviru osobnoga, građanskog, društvenog ili profesionalnog djelovanja pojedinca”.

Koncept cjeloživotnog učenja zamisao je usustavljivanja učenja u svim životnim razdobljima (od rane mladosti do starosti) i u svim oblicima u kojima se ostvaruje (formalno, neformalno i informalno). Učenje je pritom kontinuirani proces u kojem su rezultati i motiviranost pojedinca za učenje u određenom životnom razdoblju uvjetovani znanjem, navikama i iskustvima učenja stečenima u mlađoj životnoj dobi. Uz koncept cjeloživotnog učenja najčešće se vezuju ciljevi ekonomske prirode, primjerice postizanje veće konkurentnosti i trajne zapošljivosti. S druge strane ne smiju se zanemariti jednako važni ciljevi koji pridonose aktivnijoj ulozi pojedinca u društvu. Ti su ciljevi poticanje društvene uključenosti, razvoj aktivnoga građanstva te razvijanje individualnih potencijala pojedinaca.

Više informacija o događajima može se pronaći  na sljedećoj poveznici: http://www.cjelozivotno-ucenje.hr/

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Centar za cjeloživotno obrazovanje