Desetoro nastavnika, asistenata i ostalih djelatnika Veleučilišta u Virovitici zajedno s još dvadeset svojih kolegica i kolega s partnerskih ustanova, Visokog gospodarskog učilišta iz Križevaca, Sveučilišta u Kaposvaru  te Gospodarskih komora mađarskih županija Zsala i Somogy sudjelovalo je na studijskom putovanju u Međimurskoj županiji. Nositelj i organizator ove aktivnosti unutar zajedničkog Interreg projekta pod nazivom GastroTop bilo je upravo Veleučilište u Virovitici. Kako je jedan od glavnih ciljeva spomenutog projekta promovirati zdravu i prirodnu prehranu kroz uzgoj i primjenu prirodnih namirnica u ugostiteljskoj kuhinji i svakodnevnoj prehrani, poglavito za osobe s intolerancijom na pojedine komponente namirnica, prvog dana studijskog putovanja sudionici su posjetili Centar Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu. Ondje su imali prilike čuti sve o bogatom nasljeđu i radu spomenutog znanstvenika uz poseban fokus na biodinamičku poljoprivredu i primjenu holističkog pristupa u uzgoju i uporabi tako uzgojenih namirnica. U sljedeća dva dana sudionici su imali prilike posjetiti neke od poznatih OPG-ova koji se bave ekološkom proizvodnjom povrća i ljekovitog bilja, meda, buče i vina te koji su uz to uključeni u turističku ponudu spomenute Hrvatske regije. Isto tako sudionici su posjetili i neke od ključnih turističkih atrakcija Međimurja poput Palače turizma i Riznice Međimurja u Čakovcu, Posjetiteljskog centra Mlin na Muri te Muzeja naftaštva u Peklenici.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Veleučilište u Virovitici