Studenti Veleučilišta u Virovitici, smjerova Poduzetništvo i Informatički menadžment u sklopu terenske nastave, u pratnji predmetnog nastavnika dr.sc. Damira Ribića, posjetili su Poduzetnički inkubator u Virovitici.

Zamjenik direktora Poduzetničkog inkubatora Josip Hetrih predstavio im je Poduzetnički Inkubator kao poduzetničku potpornu instituciju te sve usluge koje pruža poduzetnicima početnicima prilikom njihovog ulaska u poduzetništvo. Predstavljen je projekt „Mreža poduzetničkih inkubatora“ čiji je rezultat bio otvaranje još tri takva inkubatora na području Virovitičko podravske županije koja uspješno djeluju i pružaju podršku svim novim poduzetnicima.

Studentima je prigodno predavanje održao i Matej Sudar, jedan od prvih „stanara“ Poduzetničkog inkubatora i suvlasnik Plave tvornice, tvrtke koja posluje unutar IT sektora i trenutno zapošljava više od 40 zaposlenika. Na vlastitom primjeru je prikazao kako izgleda nastanak i razvoj jedne takve tvrtke te koji su to izazovi sa kojima se mladi poduzetnici suočavaju na početku svog poslovnog pothvata i kako se sa njima što jednostavnije nositi.

Studenti su imali prigodu obići i ostale stanare inkubatora,  razgovarati s njima, vidjeti dio njihovog poslovanja i čuti iskustva koja oni imaju sa Poduzetničkim inkubatorom. Nakon toga, studenti su obišli Panonski drvni centar kompetencija te su se imali priliku upoznati sa radom ove poduzetničke potporne institucije i njezinim uslugama.

Veleučilište u Virovitici kroz terensku nastavu na interaktivan način studentima olakšava učenje i studentske aktivnosti čini zanimljivijim, a studenti sa izrazitim zadovoljstvom sudjeluju u njezinom ostvarenju.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Odjel za Ekonomiju

Veleučilište u Virovitici