U organizaciji Agencije za elektroničke medije i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, u suradnji s brojnim partnerima i uz podršku Ministarstva kulture i medija i Ministarstva znanosti i obrazovanja, od 2. do 8. svibnja 2022.  godine održavaju se 5. dani medijske pismenosti, s aktivnostima i u tjednima prije i poslije.

Glavni ciljevi projekta su podizanje svijesti javnosti o važnosti medijske pismenosti i kritičkog razmišljanja o medijskim sadržajima, stvaranje prilika za medijsko obrazovanje što većeg broja građana, posebice djece i mladih te podrška nastavnicima i odgojiteljima osiguravanjem obrazovnih materijala za razvoj medijske pismenosti.

U projekt se mogu uključiti vrtići, škole, fakulteti, knjižnice, kina, medijske kuće, udruge i druge ustanove koje mogu organizirati predavanja, radionice, filmske projekcije, panel diskusije i druge događaje – uživo ili online.

U okviru projekta Dani medijske pismenosti na Veleučilištu u Virovitici održana su 2 predavanja Digitalni mediji (društvene mreže) i mentalno zdravlje (dr.sc. Anita Prelas Kovačević) i Veliki podaci i podatkovna ekonomija (dr.sc. Zrinka Blažević Bognar) i radionica kolegice Nikoline Pleša Puljić mag.oec.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Veleučilište u Virovitici