Obavještavaju se svi studenti, nastavno osoblje te ostali korisnici da je u planu migracija domene iz usluga sustava AAI@EduHr s dosadašnje vuv.hr na novu vuv.hr. Realizacija migracije dogodit će se u ponedjeljak 5.7.2021. te se tijekom tog dana očekuju mogući prekidi dostupnosti usluga koje koriste autentikacijski mehanizam sustava AAI@EduHr (Loomen, Eduroam, Studomat,…). Ono što će se nakon migracije promijeniti je korisnička oznaka na način da se unutar oznake mijenja jedino naziv domene. Na primjer:

marko.horvat@vuv.hr -> marko.horvat@vuv.hr 

Nakon provedene migracije, lozinke svih korisnika ostaju nepromijenjene!

Dodatne napomene: 

1. Ukoliko zbog migracije domene u ponedjeljak 5.7.2021. dođe do duljeg prekida rada Studomata što bi onemogućilo pravovremenu prijavu ispita, studenti se trebaju javiti Studentskoj referadi na mail: marija.klipa@vuv.hr.

2. Ova se najava ne odnosi na sustav Office365.

3. Neke će aplikacije promjenom korisničke oznake korisnika izgubiti povijest korištenja za korisnike kojima se promijenila korisnička oznaka (ako je aplikacija tako dizajnirana da osobu pamti po korisničkoj oznaci, promjenom korisničke oznake aplikacija će misliti da je to novi korisnik).
4. Korisnici usluge Eduroam mroat će nakon provedene migracije ukloniti postojeće eduroam mrežne profile sa svojih uređaja te ponovno preuzeti eduroam installer koji će biti dostupan na lokaciji https://installer.eduroam.hr/

U slučaju dodatnih pitanja ili problema nakon provedene migracije slobodno se obratite na enes.cirikovic@vuv.hr