Veleučilište u Virovitici u suradnji sa Mrežom Poduzetničkih inkubatora Virovitičko-podravske županije organizira program razvijanja poduzetničkih ideja s ciljem selekcije i odabira najbolje poduzetničke ideje.
Po okončanju programa najbolja poduzetnička ideja i najbolji poslovni plan, moći će se implementirati kroz otvaranje vlastite tvrtke u jednom od poduzetničkih inkubatora Virovitičko podravske županije.
Pozivaju se svi studenti diplomskih studija Veleučilišta u Virovitici da prijave svoje poduzetničke ideje.
CILJ NATJEČAJA:
Cilj ovog natječaja je potaknuti razvoj poduzetništva među studentima Veleučilišta u Virovitici. Naglasak se daje na pružanju pomoći budućim poduzetnicima početnicima, odnosno studentima koji imaju StartUp ideju.
STARTUP PROGRAM (ŠTO NUDIMO):
1. Poslovno savjetovanje za početak poslovanja koji uključuje prihvatljivi oblik registracije, upoznavanje sa relevantnim zakonima, pravilnicima, mogućnosti financiranja, krediti, otvoreni natječaji, porezi i obveze koje nastaju pokretanjem poslovanja, provjeru poduzetničke ideje
2. Besplatan poslovni prostor u jednom od 4 inkubatora na području županije (Virovitica, Slatina, Orahovica i Pitomača) u trajanju od 12 mjeseci i mogućnost nastavka poslovanja u prostorima inkubatora nakon 12 mjeseci po subvencioniranim cijenama.
3. Sudjelovanje na „final pitchu“ koji će se održati u rujnu 2021. – predstavljanje poduzetničke ideje potencijalnim investitorima
4. Pobjednik „final pitcha“ može ostvariti nagradu u iznosu od 50.000 do 100.000 kuna
5. Besplatna priprema i predaja prijave za samozapošljavanje (mogućnost ostvarivanja do 130.000 kuna bespovratnih sredstava HZZ-a za pokretanje vlastitog poslovanja)
ROK I NAČIN PODNOŠENJA PRIJAVE:
Natječaj traje od 30.6.2021. do 6.7.2021.
Prijave se dostavljaju putem online obrasca koji je dostupan ovdje:
KRITERIJI BODOVANJA:

Opis kriterija

Maksimalan
broj bodova

Tržišni potencijal poduzetničke ideje

5

Motiviranost za realizaciju ideje

5

Inovativnost ideje

10

UKUPNO

20

Na temelju svih pristiglih prijava po isteku roka za prijavu pristupit će se ocjenjivanju te će biti objavljena konačna rang lista. Studenti ili timovi s najvećim brojem bodova bit će odabrane kao polaznici Startup programa.
Veleučilište u Virovitici