U srijedu, 31. ožujka 2021., Željka Hertelendi, MSc, vlasnica održivog restorana Platform 61 u Dublinu (prvi restoran u Irskoj u kojem se nisu koristile plastične slamke i jednokratne šalice za kavu), te tvrtke Edamame Eco, specijalizirane za održive promotivne proizvode, održala je gostujuće online predavanje na temu „Sustainability and Food Waste“. Predavanje je održano na engleskom jeziku i prvenstveno je bilo namijenjeno studentima preddiplomskog studija Menadžmenta ruralnog turizma te studentima specijalističkog diplomskog stručnog studija Destinacijskog menadžmenta i bilo je izuzetno dobro posjećeno od strane studenata i nastavnog osoblja Odjela za turizam.

U svom iznimno zanimljivom predavanju, gostujuća predavačica je studentima i nastavnicima na primjerima promotivnih proizvoda pokazala mogućnosti  ekološki osviještenog oglašavanja, ukazala je na neke od gorućih ekoloških problema sadašnjice vezane uz održivost i bacanje hrane, te kroz tri životne priče dala konkretene primjere održivog poslovanja temeljenog na smanjenju bacanja hrane. Predavanje je završilo pozivom svima da promisle o načinu na koji i oni kroz svoju buduću djelatnost u domeni turizma mogu pridonijeti održivosti planeta, uz praktične savjete i poveznice korisne za daljnje istraživanje teme predavanja i održivost općenito.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Odjel za turizam

Veleučilište u Virovitici