Microsoft Office 365 je skup usluga koje se nalaze u oblaku i pružaju mnoštvo funkcionalnosti, omogućavaju zajednički rad te 1 TB prostora za pohranu dokumenata. Uslugama se pristupa pomoću elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr, a uz to svakom je profesoru, studentu i djelatniku javnih visokih učilišta i javnih znanstvenih instituta omogućena i instalacija alata Office 365 ProPlus na pet računala i pet mobilnih uređaja (tableta, pametnih telefona).

Prilikom upisa na Visoku školu Virovitica studentima se otvaraju Office365 korisnički računi koji ostaju aktivni do kraja studija. Studentima se korisničke oznake, koje uključuju jednokratnu privremenu lozinku te korisničko ime tipa ime.prezime@vuv.hr, dodjeljuju osobno ili preporučenom poštom prilikom uručenja AAI@EduHr korisničkih podataka.

NAPOMENA: Iako su korisničke oznake AAI@EduHr sustava i sustava Office365 iste, oblika ime.prezime@vuv.hr, radi se o dva odvojena sustava te se lozinke i načini pristupa uslugama međusobno razlikuju. Usluzi Loomen, Studomat te ostalim uslugama iz portfelja SRCA pristupa se posredstvom jedinstvenog AAI@Edu autentifikacijskog mehanizma, dok se uslugama iz skupine Office365 proizvoda (O365 Outlook i ostali) pristupa putem web portala na lokaciji https://office.com

U slučaju potrebe za ponovnim postavljanjem Office365 lozinke potrebno se obratiti na mail enes.cirikovic@vuv.hr